Minioren clubmeet 25 november en Performanceprijs 2017

08-12-2017 13:18 Laat een reactie achter

Zaterdag 25 november vond naast een zwemwedstrijd tussen de clubs: de Wiekslag, Poseidon ’56, ZPB H&L Productions, de Devel 1, ZV Vlaardingen-Schiedam, Sggo 1, De Kempvis, ZOB ’66, MNC, Sportboulevard Dordrecht, ook een optocht plaats die georganiseerd werd ter ere van de Performanceprijs 2017.
De locatie waar dit werd georganiseerd, was niet mis! Sportboulevard Dordrecht is 1 van de top 3 van de Nederlandse topzwembaden.

Bij binnenkomst hing er in de hal al een uitgelaten sfeer. Enkele kinderen hadden alvast hun verkleedkleren aan en ik zag dat er nieuwgierige blikken over en weer leken te gaan.
Ik kwam zelfs een draak tegen op de gang, dat beloofd wat!

Plaatsgenomen op de tribune, met een waanzinnig uitzicht over het zwembad, keek het publiek uit naar de kinderen en ploegleiders, die druk bezig waren zich te positioneren en hun kleding aan te trekken waarna een optocht volgde van de clubs die ieder hun best hadden gedaan. Een draak, schone slaapsters, dwergen, heksen, Klaas Vaak en andere sprookjesfiguren kwamen voorbij gelopen, een lust voor het oog.

Naast de spannende wedstrijden, waarbij er een aantal goede resultaten werden behaald door de zwemmers van de Lansingh, maar ook de andere clubs, gingen onze Sneeuwwitje en de 7 dwergen, vergezeld door de en heks en een prins, naar huis met de bekroning van de performanceprijs 2017.
Ik kreeg te horen dat dit was omdat het geheel er zo leuk uitzag en zo gezellig overkwam door het zingen, mijns inziens een weergave van de sfeer binnen de vereniging.

HE HO HE HO, DE LANSINGH GO GO GO!!

Door Nova (Moeder van Naveh)

Algemene leden vergadering 2017

28-03-2017 18:21 Laat een reactie achter

Uitnodiging ALV op 19 april 2017

Beste (ouders/verzorgers van) leden,

Op woensdag 19 april start om 19.30 uur de Algemene Ledenvergadering in de clubruimte. Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen.

Op de agenda staat:

  • Huldiging jubilarissen
  • Jaarverslag Dagelijks Bestuur
  • Jaarverslagen afdelingen
  • Financieel jaarverslag 2016
  • Begroting 2017
  • Contributieverhoging 2017
  • Wijziging contributiestructuur wedstrijdzwemmen
  • Mandaat contributieverhoging 2018

Contributieverhoging
Wij zijn genoodzaakt de contributie te verhogen, omdat de ledenaantallen van alle afdelingen teruglopen, de kosten stijgen en er geen subsidies meer beschikbaar zijn voor onze vereniging.

Het Bestuur heeft mandaat om jaarlijks de contributie te verhogen met de procentuele stijging van de badhuurprijzen + 1%. Van dit mandaat is de afgelopen jaren echter geen gebruikt gemaakt. Dit heeft ertoe geleid dat er geen reserves zijn om de derving van contributie-inkomsten op te vangen. Daarom wordt de contributie, conform mandaat, per 2e kwartaal 2017 verhoogd met 2%.

Indien komende maand geen extra inkomsten of besparingen geïdentificeerd worden, is een verdere verhoging per het 3e kwartaal voor de wedstrijdafdelingen niet uitgesloten om tot een positieve begroting voor 2017 te komen. Dit zal worden voorgelegd aan de ALV.

Wijziging contributiestructuur wedstrijdzwemmen
Voor de afdeling wedstrijdzwemmen wordt op de ALV een voorstel voorgelegd voor wijziging van de contributiestructuur. In grote lijnen houdt dit in dat leden die meer training en begeleiding krijgen, zoals de selectie, hiervoor een toeslag gaan betalen bovenop de contributie.

Wil je voorafgaand aan de ALV de agenda en stukken ontvangen, dan kun je je hiervoor aanmelden bij de Secretaris via delansingh.secretariaat@gmail.com

Wij hopen veel leden te begroeten op de ALV.

Met vriendelijke groet,

Linda Goderie  (Secretaris)
Conja van der Hoeven-Rook (Penningmeester)

De Devel winnaar 26e Lansingh Bokaal

26-01-2017 11:54 Laat een reactie achter

Afgelopen zaterdag 21 januari werd in Zwembad de Lansingh de 26e Lansingh Bokaal gezwommen. Na een lange maar gezellige en spannende wedstrijd was het Zwemvereniging de Devel uit Zwijndrecht die uiteindelijk met de prijs terug naar huis ging. De Devel lost daarmee Poseidon ’56 af, die de voorgaande jaren de hoofdprijs mee naar huis mocht nemen.

Wij danken alle sponsors, zwemmers, officials, vrijwilligers en alle andere aanwezigen en betrokkenen voor een fantastische wedstrijd.
Met dank aan Reinier de Jong voor het maken van de foto’s:

PR regen tijdens kring kampioenschappen 7/8 en 14/15 januari

16-01-2017 12:55 Laat een reactie achter

In de afgelopen twee weekenden hebben de zwemmers van de regio west gestreden om de titels van de regio. Zo kwamen ook de zwemmers van De Lansingh in actie op zeer veel diverse nummers. Hieronder per dag een enthousiaste beschrijving van de hoogtepunten.

Zaterdag 7 januari

Ondanks de gladheid zijn vandaag veel zwemmers naar het Hofbad in Den Haag afgereisd voor dag 1 van de ‘Regio West Winterkampioenschappen’. Wat hebben de zwemmers vandaag allemaal hun best gedaan! Er zijn vele PR’s gezwommen en er zijn in totaal al 7 medailles behaald. Britta mag zich Regiokampioen noemen op de 100m rc, 200m vl (met een mooi limiet zodat ze ook de 50m vl op het NJJK mag zwemmen), 400m wissel en 100m vrij. Emma zwom op de 100m rc een mooi PR en behaalde hiermee ook de 3e plaats. Ook Mariska liet zien nog steeds in vorm te zijn, zij behaalde een mooie bronzen medaille op de 100m vrij. De meisjes Emma, Britta, Cheyenne en Esther hebben met de estafette 4x 100m wissel na een spannende race een mooie derde plek behaald. Gefeliciteerd allemaal!

Posted by K.Z.V. de Lansingh on Samstag, 7. Januar 2017

 

Zondag 8 januari

Op de 2e dag van de Regio West Winterkampioenschappen hebben onze zwemmers nog eens 4 medailles behaald; 11 in totaal dit weekend. Britta haalde het eremetaal binnen op de 200m wissel (de 2e tijd van alle dames, een mooie prestatie!), 100m school en 200m vrij. De herenestafette met Rutger, Robin, Johrick en Kevin werd na een spannende race 3e. Van te voren niet verwacht, maar resultaat van mooie tijden en een goed gezwommen race. Sommige zwemmers waren net terug van vakantie en mochten vandaag laten zien of het water hetzelfde aanvoelt als de sneeuw. Helaas bleek dit niet het geval. Volgend weekend is er nog een kans op dag 3 en 4 van het korte baan kampioenschap. Een week trainen in het water zal hen goed doen! Ook zijn er zwemmers die geen medaille, maar wel mooie PR’s hebben gehaald. Top gedaan allemaal!

Posted by K.Z.V. de Lansingh on Sonntag, 8. Januar 2017

 

Zaterdag 14 januari

Vandaag deden veel van onze zwemmers mee aan de 3e dag van de Regio West Winterkampioenschappen. Er werden weer mooie tijden gezwommen. Soms een groot pr, een andere keer net iets boven de eigen pr. Vandaag zijn er nog eens 6 medailles gehaald (17 medailles in totaal na 3 dagen). Britta is Regiokampioen geworden op de 50m vrij en 200m school. Mariska liet zien dat de dames nog steeds rekening met haar moeten houden en haalde vanuit de buitenbaan toch maar mooi de bronzen plak binnen op de 50m vlinder. Emma liet zien dat ze hard kan vertrekken op de 200m rug. Ze behaalde een mooi pr en werd mede hierdoor Regiokampioen op de 200m rug. Terwijl de meeste zwemmers het bad al hadden verlaten, verscheen ons mannenteam aan de start voor de 4 x 100m wissel. Robin startte met een mooie tijd op de rug waarna Alex na een snelle overname de schoolslag zwom. Vervolgens nam Kevin het over voor de vlinder -met mooi PR- en sloot Rutger de estafette af met de 100m vrij in een tijd van 54.62. Rutger heeft beloofd dit de volgende keer ook in een persoonlijke race te laten zien! Iedereen weer top gezwommen. 

Posted by K.Z.V. de Lansingh on Samstag, 14. Januar 2017

 

Zondag 15 januari

Vandaag was de laatste dag van de Regio West Winterkampioenschappen. Onze zwemmers hebben weer hard geknokt voor een PR en/of medaille. Aniek won de 3e prijs bij de dames op de 50m school, Erik zwom de 100m school onder de 1.20 en behaalde hiermee de zilveren medaille en Mariska werd 3e bij de dames op de 100m vlinder. De PR-koninginnen van het winterkampioenschap zijn Fleur en Esther. Zij hebben afgelopen weekenden een mentale knop om kunnen zetten en durfden ‘vechten’ in het water. Allemaal Lansingh toppers!

Posted by K.Z.V. de Lansingh on Sonntag, 15. Januar 2017

Voor alle overige foto’s check onze FB pagina: https://www.facebook.com/KZVdeLansingh/

Zwemmers De Lansingh presteren op SportEmotion Cup

09-11-2016 12:53 Laat een reactie achter

 Op zondag 30 oktober 2016 deden acht zwemmers van KZV De Lansingh mee aan de SportEmotion Cup 2016. Minouk Hol, Anna en Laura Hoogenboezem, Robin Lecomte, Erik Oldenkamp, Esther Reinders, Emma Schurink en Johrick Wijma wisten zich te plaatsten voor deze landelijke wedstrijd voor de betere junioren en jeugdzwemmers.

 

Zo’n 250 jongens en meisjes, in leeftijd variërend van 11 tot en met 17 jaar, gingen in Amsterdam met elkaar de strijd aan. In het sfeervolle Sloterparkbad legden de zwemmers, afkomstig uit de Krimpenerwaard, Capelle a/d IJssel en Rotterdam, allemaal drie honderd meter afstanden af. De goede voorbereiding van De Lansingh resulteerde in mooie resultaten.

 

De jongens beten ’s ochtends het spits af en lieten meteen zien dat ze in vorm waren. Zo presteerde Johrick Wijma het om 6 seconden af te zwemmen van zijn tijd op de 100 meter vlinderslag een dag eerder en later ook nog eens 4 seconden van zijn 100 meter rugslag. Erik Oldenkamp was de een-na-snelste in zijn leeftijd op 100 meter vlinderslag en 100 meter schoolslag en zwom op beide afstanden de limiet voor het Nederlands Junioren en Jeugd Kampioenschap (NJJK). Ook Robin Lecomte liet zien dat hij tot de betere jeugdzwemmers behoort. In zijn leeftijd werd hij 3e op zijn favoriete afstand de 100 meter rugslag en belandde ook op de andere twee slagen in de top 10 van zijn leeftijd.

 

Ook de vijf meisjes van De Lansingh lieten zich van hun beste kant zien. Met haar sterke vlinderslagtechniek werd Anna Hoogenboezem 7e in haar leeftijd en ook op de 100 meter schoolslag behaalde ze een top 10 notering. Haar jongere zus Laura liet zien dat ze op snelheid progressie boekte en zwom op alle drie haar afstanden een persoonlijk record. Minouk Hol showde haar technische vooruitgang en verbeterde twee keer haar eigen record. Esther Reinders snoepte met een mooie eindsprint 4,5 seconde van haar tijd op de 100 meter vlinderslag af en verbeterde ook haar tijd op de 100 meter rugslag. Emma Schurink verbeterde op alle afstanden haar persoonlijk record. Ze behoorde in haar leeftijd tot de zes tijdsnelsten op de 100 meter rugslag en belandde ook met de 100 meter vrije slag in de top 10 van haar leeftijd.  

 

Hoofdtrainer Martijn van den Berge, die samen met trainer Bart Oldenkamp, de jongens en meisjes begeleidde, is trots op ‘zijn’ zwemmers: “Ik ben ontzettend trots op deze zwemtoppers. Twee dagen achter elkaar zetten ze goede prestaties neer. Zaterdag zwommen deze zwemmers al een pittige wedstrijd in de Regio West Competitie en steeg onze club naar de 3e plek in de hoogste A-poule. En zondag trokken ze die lijn door.  Ze maken stuk voor stuk een mooie ontwikkeling door. De selectietraining die we dit seizoen zijn gestart, begint nu al zijn vruchten af te werpen.”

 

Resultaat aan het einde van de dag: 24 starts, 16 persoonlijke records en 2 NJJK-limieten.

zwemmers-de-lansingh-op-sportemotion-cup-2016

(vlnr: Minouk Hol, Esther Reinders, Erik Oldenkamp, Laura Hoogenboezem, Robin Lecomte, Johrick Wijma, Bart Oldenkamp, Anna Hoogenboezem, Emma Schurink, Martijn van den Berge)

© 2017 Krimpense Zwemvereniging de Lansingh